Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання податкового законодавства – у Володимирецькій ДПІ

опубліковано 02 лютого 2022 о 11:14

Начальником Володимирецької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Наталією Десятник та фахівцями інспекції постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо застосування РРО/ПРРО, порядку ведення обліку товарних запасів, одноразового декларування активів громадян та інших актуальних питань податкового законодавства.

Під час чергової зустрічі з фізичними особами-підприємцями фахівці ДПІ роз’яснили хто зобов’язаний застосування РРО та/або ПРРО з нового року, порядок користування та реєстрації РРО/ПРРО в контролюючих органах в режимі онлайн за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків», подання заяви за формою №1-РРО або №1-ПРРО.

Також платників поінформовано про необхідність дотримання нового порядку ведення обліку товарів, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496, певними категоріями підприємців, що є платниками єдиного податку, а саме у випадку здійснення ними продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, або ж у  випадку реєстрації їх як платників ПДВ.

Податківці розповіли про фізичних осіб, які можуть бути декларантами одноразового декларування, а також які активи слід декларувати та які відомості слід зазначати в одноразовій спеціальній декларації.

Під час зустрічі платники податків також дізналися про нову форму річної податкової декларації про майновий стан та доходи за 2021 рік. Податківці зазначили, що її можна подати у паперовому вигляді або за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян»).

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»