Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни та новації у податковому законодавстві – на засіданні колегії Сарненської районної державної адміністрації

опубліковано 10 лютого 2022 о 10:49

8 лютого 2022 року у великій залі Сарненської районної ради відбулося засідання колегії  Сарненської районної державної адміністрації, яку провів голова РДА - Олександр Кохан. У роботі колегії прийняла участь  начальник Сарненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Наталія Зашко, а також представники територіальних громад, підприємств, установ, організацій різних форм власності.  

Після розгляду питань, які виносилися на розгляд колегії, Наталія Зашко звернула увагу присутніх на зміни та новації у податковому законодавстві. 

Посадовець поінформувала присутніх про те, що з 1 січня 2022 року для платників єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки є обов'язком застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі РРО) або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі ПРРО). Не мають застосовувати РРО/ПРРО платники єдиного податку першої групи. Разом з тим посадовець висвітлила питання ведення обліку товарних запасів за місцем продажу.

Також інформувала про нюанси проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Звернула увагу присутніх на  електронні сервіси, що пропонує ДПС України та розповіла про стартування кампанії декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2021 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»