Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення скарбниці Вирівської ТГ та роз’яснення новацій податкового законодавства

опубліковано 26 грудня 2022 о 09:43

Днями начальник Сарненської ДПІ Наталія Зашко провела робочу зустріч з головою Вирівської ТГ Сергієм Опалько. Під час заходу посадовці розглянули питання наповнення місцевого бюджету громади, зокрема за рахунок майнових податків, також обговорили зміни та новації в податковому законодавстві.

 Під час заходу очільниця ДПІ звернула увагу на важливість пошуку та реалізації резервів наповнення бюджетів, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів, а саме: наповнення казни територіальної громади за рахунок сплати земельного податку та орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податку на доходи фізичних осіб, погашення податкового боргу та легалізації заробітної плати.

При цьому податківець акцентувала, що плата за землю є одним із вагомих джерел наповнення місцевих бюджетів, і сплачується даний платіж громадянами упродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення. Якщо ж платник податку не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених Податковим кодексом України, то відповідно до податкового законодавства він притягується до відповідальності.

Разом з тим посадовці обговорили можливість громадян скористатися податковою амністією, тобто в цивілізований спосіб легалізувати свої активи, придбані за кошти, податки з яких не були сплачені. Очільниця ДПІ нагадала про кампанію декларування доходів, отриманих у 2021 році та розповіла про використання електронних сервісів ДПС платниками податків, а також використання ними реєстраторів розрахункових операцій.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»