Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для отримання податкової знижки необхідно подати до податкового органу декларацію про майновий стан і доходи

опубліковано 27 грудня 2022 о 11:12

Днями в Сарненській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області головним державним інспектором Світланою Кулініч було проведено черговий тренінг з громадянами щодо порядку надання та оформлення податкової знижки.

Посадовець нагадала, що громадяни, які є платниками податку на доходи фізичних осіб, мають право на податкову знижку. Зокрема, фізичні особи можуть повернути сплачений податок на витрати за оплату навчання за себе чи за членів сім’ї I ступеня споріднення, витрати на лікування від коронавірусу, витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла тощо. Повернути також можна частину від пожертвувань або благодійних внесків, наданих неприбутковим організаціям.

Водночас зазначила, що для повернення податку необхідно подати декларацію на отримання податкової знижки та копії документів, які підтверджують понесені витрати.  Декларація подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. 

При цьому зауважила, що для зручності платників податків запроваджено електронний сервіс в Електронному кабінеті (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість громадянам подати декларацію в електронному вигляді. Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. Тож учасники навчання отримали практичну допомогу в електронному звітуванні.

Насамкінець посадовець поінформувала про основні положення Закону  України від 30 листопада 2021 року №1914-ІХ, питання одноразового (спеціального) добровільного декларування, застосування РРО та дотримання законодавства про працю в умовах воєнного стану.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»