Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум по заповненню декларації про майновий стан і доходи на отримання податкової знижки

опубліковано 30 грудня 2022 о 10:35

Радивилівською ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області проведено черговий практикум для громадян щодо реалізації ними права на отримання податкової знижки шляхом подання декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік.

Під час проведення заходу начальник ДПІ Людмила Федун нагадала платникам, що якщо  є підстави для отримання податкової знижки за 2021 рік, необхідно до  31 грудня  2022 року (включно) подати до податкових органів за місцем реєстрації декларацію про майновий стан  та доходи.

Посадовець проінформувала, що до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги) (п.п. 166.2.1 п. 166.2 статті 166 Податкового кодексу України).

В ході заходу присутнім було надано практичні поради щодо користування Електронним кабінетом,  роз`яснено  порядок отримання електронного цифрового підпису та надано практичні поради з електронного звітування. Зокрема, надано практичну допомогу по заповненню декларацій про майновий стан і доходи  на отримання податкової знижки громадянам, які понесли витрати на страхові внески за договорами довгострокового страхування життя та на користь навчальних закладів.

Крім того, Людмила Федун розповіла про новації податкового законодавства, зокрема, Закони України від 16 листопада 2022 року №2747-ІХ та № 2757-ІХ. Цими

Законами передбачено максимальне спрощення процедури реєстрації волонтером та звільнення від оподаткування отриманих волонтерами коштів у період з 24 лютого і до моменту реєстрації волонтера в реєстрі, за умови реєстрації таких благодійників до 1 січня 2023 року. А також поінформувала про можливість до 01 березня 2023 року легалізувати активи, придбані за доходи, з яких не були сплачені податки або були сплачені не у повному обсязі.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»