Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 10 млн грн податку на доходи фізичних осіб повернуто жителям Рівненщини за рахунок податкової знижки

опубліковано 24 січня 2023 о 10:11

Протягом 2022 року на Рівненщині  4086 громадян  задекларували право на податкову знижку. Сума податку на доходи фізичних осіб, визначена платниками податків до повернення, становить 12,5 млн гривень.  Про це повідомила заступник начальника податкової служби області Зоя Хоній. 

Більшість наших краян подали декларації для отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. Також на Рівненщині декларанти заявляли про сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя, про витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла чи іпотечне кредитування, а також про витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій.

Станом на 01.01.2023 року жителям області  з бюджету вже повернуто  понад 10 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Нагадуємо,  що сума, яка має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації (п. 179.8 ст.179 Податкового кодексу України).

Термін  подання річної декларації про майновий стан і доходи для громадян, які мають право на податкову знижку – 31 грудня звітного року (включно).


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Комунікаційна платформа ГУ ДПС у Рівненській області: електронна скринька rv.ikc@tax.gov.ua