Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця податківців з територіальними громадами триває

опубліковано 20 березня 2023 о 11:44

В рамках постійної взаємодії контролюючих органів з територіальними громадами, начальником Гощанської ДПІ  ГУ ДПС у Рівненській Галиною Бондарчук було проведено зустріч з із заступником голови Гощанської ОТГ Якимчуком Іваном Володимировичем та головним спеціалістом відділу розвитку громад Климчук Наталією Валеріївною.

На обговорення були винесені питання ефективної координації роботи в напрямку наповнення місцевого бюджету, легалізації зайнятості населення, наповнення бюджету громади за рахунок надходжень від громадян, що отримують доходи від здачі власних земельних паїв в оренду іншим громадянам, сплати майнових податків.

Галина Бондарчук наголосила, що суттєвим резервом бюджету громади залишається щорічне декларування доходів громадян, зокрема громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 га, та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами  господарювання, та отримують дохід у вигляді орендної плати.

Окремо посадовці розглянули питання щодо ліквідації податкового боргу та приділили увагу проведенню звірки щодо майнових податків.

Тож робота з територіальними громадами продовжується, податкова служба всіляко сприяє плідним взаємовідносинам і надає практичну допомогу з питань податкового законодавства.