Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дубенські податківці надають кваліфіковану практичну допомогу платникам

опубліковано 20 березня 2023 о 11:55

Фахівцями Дубенської ДПІ Головного управління ДПС в Рівненській області проведено практикум щодо реалізації громадянами права на отримання податкової знижки шляхом подання декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік.

В ході заходу головний  державний інспектор Оксана Величенко, зокрема, роз’яснила платникам особливості заповнення декларації щодо податкової знижки за страхові платежі за договорами довгострокового страхування життя.

Посадовець окремо зупинилася на переліку документів, які необхідно додати для такого повернення, а саме: відповідні платіжні та розрахункові документи, зокрема, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копії договорів в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких послуг і строк оплати за послуги. Та звернула увагу, що у зазначених документах обов’язково повинні бути відображені суми сплачених страхових внесків, дата сплати, прізвище платника, реквізити договору згідно з яким здійснюється така плата, договір довгострокового страхування життя.

Оксана Величенко роз’яснила, що платник податків має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати на сплату страхових внесків, які у розрахунку за кожний з повних чи неповних місяців звітного податкового року, протягом яких діяв договір страхування, не мають перевищувати обмеження: 

     а) при страхуванні платника податку– у 2022 році 3470,00 гривень;

     б) при страхуванні члена сім’ї платника податку першого ступеня споріднення – у 2022 році 1735,00 грн, в розрахунку на кожного застрахованого члена сім’ї.

В ході  навчання фахівець надала практичну допомогу по заповненню декларацій про майновий стан і доходи  на отримання податкової знижки. Податківець показала на прикладі, як правильно заповнити і подати декларацію через «Електронний кабінет».

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»