Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості декларування доходів громадян та інші питання податкового законодавства йшлося під час «гарячої лінії»

опубліковано 21 березня 2023 о 09:49

Днями у Дубенській ДПІ проведено телефонну «гарячу лінію» про особливості декларування доходів громадян та інші питання податкового законодавства.

На запитання платників податків відповідав заступник начальника Дубенського  відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС у Рівненській області Олександр Шевчук. 

Найбільша кількість питань стосувалися декларування доходів, отриманих у 2022 році. Фахівець поінформував платників щодо підстав для подання податкової декларації про майновий стан і доходи, граничних строках сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік, а також ознайомив з переліком витрат, дозволених до включення податкової знижки.

Податківець детально розповів, що податкова декларація про майновий стан і доходи за 2022 рік подається за вибором платника податків за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, поштою або засобами електронного зв’язку, та порекомендував скористатись сааме електронним форматом звітування, адже це зручно і просто.  

Також платники запитували про порядок застосування РРО/ПРРО. Зокрема, цікавилися особливостями застосування програмного РРО у випадку відсутності зв’язку ПРРО з фіскальним сервером ДПС, чи накладається електронна позначка часу на розрахункові документи, створені ПРРО в режимі офлайн та рядом інших питань.

В ході спілкування платники податків отримали вичерпні відповіді та роз’яснення на поставлені запитання. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX