Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання та новації податкового законодавства

опубліковано 22 березня 2023 о 09:41

Днями у Володимирецькій ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання та новації податкового законодавства». На запитання платників податків відповідала очільниця ДПІ Наталія Десятник.

Під час «гарячої лінії»  посадовець поінформувала про податкові зміни щодо ведення бізнесу в умовах воєнного стану, можливості використання Електронного кабінету та інших податкових сервісів. Розповіла про застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання. Роз’яснила порядок застосування генераторів у підприємницькій діяльності в частині оподаткування.

Також відповіла на запитання щодо особливостей розрахунку мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) для юридичних та фізичних осіб,  формування суми сплачених податків, зборів платежів та витрат на оренду земельних ділянок, які повинні бути враховані при обчисленні МПЗ. 

Разом з тим, платники податків отримали відповіді на запитання щодо особливостей декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році, зокрема: хто зобов’язаний подати декларацію, а хто може скористатися правом на податкову знижку; як правильно задекларувати іноземні доходи, а також доходи від репетиторської діяльності, чи змінилася форма податкової декларації тощо. 

Дозвонювачі отримали фахові відповіді на всі запитання щодо заявленої тематики.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»