Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Річна податкова декларація про майновий стан і доходи подається за новою формою

опубліковано 22 березня 2023 о 09:54

Днями у Центрі обслуговування платників Cарненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області старшим державним інспектором Галиною Набухотною проведено з громадянами тренінг з питань декларування доходів, отриманих у 2022 році.

Під час навчання податківець, серед іншого, звернула увагу, що з 01.01.2023 діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкція щодо її заповнення, оновлена редакція яких затверджена наказом Міністерством фінансів України від 17.05.2022 № 143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.06.2022 за № 593/37929.

Разом з тим відмітила, що платник податків самостійно обирає спосіб подачі декларації:  особисто або уповноваженою особою;  поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання;  засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням відповідних вимог. Також зауважила, що громадяни, які отримували іноземні доходи та знаходяться за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі.

В ході навчання посадовець детально розповіла про порядок подання декларації про майновий стан і доходи та закликала подати декларацію в зручному електронному форматі, скориставшись приватною частиною Електронного кабінету.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»