Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати податкову знижку – розповіли у Зарічненській ДПІ

опубліковано 26 грудня 2023 о 13:38

Днями старший державний інспектор Зарічненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  Микола Мельникович провів для платниками тренінг, під час якого розповів про право платника податків  на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Під час навчання податківець зазначив, що податкова знижка для фізичних осіб – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати.

Також зазначив, що витрати мають підтверджуватися платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, що ідентифікують продавця послуг і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково відображається вартість таких послуг і строк оплати за такі послуги.

Микола Мельникович звернув увагу, що для зручності та спрощення процедури декларування доходів в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи», за допомогою якого можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Насамкінець посадовець закликав платників дотримуватись податкового та трудового законодавства а також здійснювати своєчасну сплату податкових зобов’язань.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»