Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларацію для отримання податкової знижки можна подати через Електронний кабінет

опубліковано 28 грудня 2023 о 11:17

Днями начальник Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Ковалевич провела з платниками податків тренінг під час якого розповіла про електронні сервіси ДПС, зокрема, як подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки через Електронний кабінет.

Під час навчання посадовець поінформував, що  особи, які мають особистий ключ кваліфікованого електронного підпису можуть скористатись сервісом «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Цей сервіс дозволяє сформувати декларацію з частковим заповненням на підставі облікових даних платника, відомостей про нараховані (виплачені) доходи, наявні в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та відомості щодо об'єктів нерухомого (рухомого) майна.

Посадовець відмітила, що для початку використання сервісу необхідно здійснити запит на отримання відомостей з Державного реєстру. Цей запит знаходиться у розділі «Заяви. Запити для отримання інформації» форма запиту F1301802. Після отримання відповіді від ДПС, про що можливо дізнатися скориставшись розділом «вхідні/вихідні документи», слід використати режим «Податкова декларація про майновий стан і доходи».

Посадовець звернула увагу, що зазначений сервіс надає можливість направити податкову декларацію до контролюючого органу з копіями первинних документів, зокрема для використання права на податкову знижку. Для цього платнику податків слід використати режим «Документ довільної форми». Завантаження документів у довільній формі (копій первинних документів) здійснюється єдиним файлом типу РDF або РNG або JPG.

Наприкінці заходу податківець надала практичну допомогу з подання декларації для отримання податкової знижки до контролюючого органу, а також поінформувала про зручний та легкий у використанні  новий застосунок «Моя податкова».

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»