Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дотримання законодавства – один з показників ділової репутації у веденні бізнесу

опубліковано 29 грудня 2023 о 14:23

Державна податкова служба України через чат-бот ДПС «StopViolationBot», контакт-центр Інформаційно-довідкового департаменту ДПС та інші канали комунікації постійно отримує інформацію про роботу інтернет-магазинів, які здійснюють діяльність без застосування РРО/ПРРО та без видачі відповідних розрахункових документів, що є грубим порушенням Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування РРО в сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265).

Отримана інформація не залишається без уваги та є достатньою для організації фактичних перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю з порушеннями. 

Так, працівниками управління фактичних перевірок міста Києва проведена перевірка інтернет – магазину, в якому платником єдиного податку здійснювалась торгівля мобільними телефонами та електронними гаджетами торгової марки «Apple» без застосування РРО/ПРРО та видачі відповідних розрахункових документів.

За порушення п.1 та п. 2 ст. 3 Закону № 265 суб’єкта господарювання притягнуто до фінансової відповідальності в сумі майже 68 тис. гривень.

ДПС чергове звертає увагу платників, що здійснювати будь-яку господарську діяльність дотримуючись вимог чинного законодавства краще, ніж сплачувати штрафи. 

ДПС вдячна споживачам за своєчасну реакцію на можливі порушення, що вчиняються несумлінними платниками податків при проведенні ними розрахункових операцій.

 

Пресслужба Державної податкової служби України