Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про право громадян на отримання податкової знижки

опубліковано 24 червня 2024 о 10:42

Нещодавно у Володимирецькій ДПІ  Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся черговий  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо права громадян на отримання податкової знижки. На запитання платників податків відповідала очільниця Володимирецької ДПІ Наталія Десятник.

Під час «гарячої лінії» посадовець поінформувала, що до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Громадяни також  дізналися, що для того, щоб скористатися правом на податкову знижку, платники податків повинні подати декларацію про майновий стан і доходи, саме в ній розраховується сума ПДФО, яка повинна бути повернена з бюджету за рахунок застосування податкової знижки.  Декларацію потрібно подати в будь-який період до кінця податкового року, що настає за звітним (за 2023 рік - до 31 грудня 2024 року).  Якщо протягом цього часу платник податків не скористався податковою знижкою, право на неї на наступні податкові роки не переноситься. 

Додзвонювачі також розпитували про подання податкової декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки через мобільний застосунок «Моя податкова».

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»