Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Отримати податкову знижку можна скориставшись мобільним застосунком «Моя податкова»

опубліковано 25 червня 2024 о 11:04

Днями у Сарненській ДПІ Головного управління  ДПС у Рівненській області заступник начальника територіального відділу податкових сервісів Жанна Вишневська  провела для платників податків черговий тренінг щодо заповнення та подання в електронному вигляді податкової декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки через безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова».

Під час заходу посадовець зазначила, що відповідно до ст. 166 Податкового кодексу України (далі -  ПКУ) визначено право платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження права на її нарахування.

Фахівець проінформувала, що мобільний застосунок «Моя податкова» у розділі «Послуги» надає можливість подати податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки. Для цього необхідно: обрати «Подати декларацію про майновий стан і доходи»; вказати суму витрат відповідного виду; зазначити реквізити банківського рахунку (інша інформація про банківський рахунок заповниться автоматично); прикріпити документи в електронному вигляді (додатки можуть бути додані у pdf-форматі або фото); підписати та надіслати.

Посадовець відмітила, що скористатися податковою знижкою за витратами 2023 року можна протягом усього поточного року. Для цього необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи з відповідним додатком та підтверджуючими документами до 31 грудня 2024 року включно. 

Наприкінці Жанна Вишневська надала бажаючим учасникам заходу практичну допомогу з питань заповнення та подання декларації про майновий стан і доходи через мобільний застосунок «Моя податкова».

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»