Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Гаряча лінія" в Млинівській ДПІ щодо отримання громадянами податкової знижки

опубліковано 27 червня 2024 о 17:01

У Млинівській  ДПІ  Головного управління  ДПС у Рівненській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо отримання громадянами податкової знижки. На запитання платників податків відповідала начальник ДПІ Зоя Олієвська.

В ході спілкування посадовець роз’яснила, що до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).

Податківець відповіла на запитання щодо права громадян на податкову знижку, зокрема в разі оплати  навчання за себе, або навчання своїх дітей у вітчизняних навчальних закладах, за понесенні витрати на страхування життя самих платників та членів їх сімей, на витрати за оренду житла внутрішньо переміщеними особами.

Фахівець наголосила, що отримання податкової знижки можливе за умови отримання фізичною особою заробітної плати та сплати ПДФО.  

Платники податків дізналися, що подати декларацію на податкову знижку можна як особисто, звернувшись до ЦОПу, або в електронному вигляді через приватну частину Електронного кабінету чи мобільний застосунок «Моя податкова».  

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»