Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як через мобільний застосунок «Моя податкова» подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки платники дізнавались під час «гарячої лінії»

опубліковано 28 червня 2024 о 13:34

Як отримати відомості про доходи у смартфоні та інформацію з реєстрів ДПС, дізнатись чи є податковий борг та як подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки не виходячи з дому? На ці та інші питання під час чергового сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» надала роз’яснення завідувач сектору організації роботи ЦОП, надання адміністративних послуг та податкових сервісів ГУ ДПС у Рівненській області  Галина Крат.

Зокрема, податківець проінформувала платників, що мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS!  Цей застосунок надає можливість отримувати електронні сервіси податкової служби для громадян,  сплачувати податки з використанням платіжних систем, а також тут доступні окремі сервіси для ФОП.   

Галина Крат звернула увагу додзвонювачів на те, яку інформацію можна отримати у застосунку, зокрема, про:  адресу реєстрації та фактичне місце проживання;  обʼєкти оподаткування;  обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР);  стан розрахунків з бюджетом.  Також цей сервіс надає можливість  направити запит на отримання відомостей про суми виплачених доходів;  подати Податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкова знижка).  Та відмітила, що частина сервісів  доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку та інші.

Детально посадовець роз’яснила як надіслати листи та звернення до контролюючого органу через цей застосунок: для цього у розділі «Послуги» необхідно обрати «Надіслати лист до ДПС»; обрати контролюючий орган; зазначити тип, тематику та короткий зміст листа; прикріпити лист в електронному вигляді розміром до 5 Мб (файл або фото), підписати та надіслати.

Також, Галина Крат роз’яснила як у мобільному застосунку «Моя податкова» подати декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки: для цього необхідно у розділі «Послуги» обрати «Подати декларацію про майновий стан і доходи»; вказати суму витрат відповідного виду; зазначити реквізити банківського рахунку (інша інформація про банківський рахунок заповниться автоматично);  прикріпити документи в електронному вигляді (додатки можуть бути додані у pdf-форматі або фото); підписати та надіслати.

Додзвонювачі «гарячої лінії» дізнались, що використання  електронних сервісів ДПС значно спрощує взаємодію з податковою службою, а функціонал мобільного застосунку доповнюється новими можливостями відповідно до потреб платників податків.