Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як користуватись сервісом Електронний кабінет роз’яснюють податківці Рівного

опубліковано 23 липня 2024 о 14:19

У Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області для суб’єктів господарювання проводяться тренінги щодо подання звітності в електронному форматі.

Днями, завідувач сектору електронних сервісів Світлана Нікітас провела чергове навчання  з питань подання Розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску та додатку 4ДФ до Розрахунку через сервіс Електронний кабінет.

Податківець проінформувала платників, що податковий агент подає в електронному вигляді: Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) за ідентифікаторами форм J0500109 (для юридичних осіб) та F0500109 (для фізичних осіб); додаток 4ДФ до Розрахунку – за ідентифікаторами форм F/J0510409 (F – для фізичних осіб, J – для юридичних осіб).

Під час тренінгу платників зацікавило питання подання уточнюючого Розрахунку. Посадовець роз’яснила, що  уточнюючий Розрахунок подається на підставі інформації з раніше поданого Розрахунку і містить інформацію лише за рядками з реквізитами або сумами нарахованого податку на доходи фізичних осіб, військового збору, які уточнюються. Для заповнення також використовується інформація з повідомлень про виявлені помилки, які відправляються контролюючими органами до платника.
Світлана Нікітас зауважила, що такий розрахунок не має містити інших додатків крім тих, у яких проводиться коригування. Порядок проведення коригувань Розрахунку визначений розд. V Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску.

Під час навчання платники отримали практичні рекомендації щодо подання звітності в електронному форматі та дізнались про інші можливості електронних сервісів ДПС, які полегшують процес взаємодії з податковою службою.