Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порушення порядку застосування РРО/ПРРО встановили податківці Рівненщини

опубліковано 15 лютого 2024 о 10:46

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що підрозділом податкового аудиту було проведено фактичну перевірку суб’єкта господарювання, який здійснює господарську діяльність у сфері міжнародних пасажирських перевезень.

За результатами перевірки встановлено проведення розрахункових операцій при оплаті пасажирського квитка за міжнародний проїзд, вартістю 10000,00 грн, без застосування зареєстрованого у встановленому законодавством порядку РРО/ПРРО, чим порушено вимоги п. 1, 2 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» №265/95-ВР від 06.07.1995 (із змінами та доповненнями, далі – Закон №265).

Крім того, в ході проведення зазначеної вище фактичної перевірки виявлено порушення вимог Постанови КМУ 894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)», відтак на порушника складений протокол про адміністративне правопорушення за не забезпечення можливості здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги).

Головне управління ДПС у Рівненській області зауважує, що проведення розрахункових операцій із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій / програмних реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні розрахунків за товари (послуги) та видача відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції при продажу товарів (робіт, послуг), є, насамперед, гарантією захисту прав покупця у разі необхідності повернення такого товару. Відтак, покупцям слід відстоювати свої права та захищати себе від недобросовісних продавців/роботодавців.