Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ході проведення фактичних перевірок податківцями Рівненщини виявлено порушення діючого законодавства

опубліковано 21 лютого 2024 о 09:02

Головним управлінням ДПС у Рівненській області постійно здійснюється контроль за дотриманням податкового та трудового законодавства України суб’єктами господарювання, що здійснюють господарську діяльність на території Рівненської області.

Відтак, 15-16 лютого 2024 року на одному з ринків м. Рівного було здійснено ряд фактичних перевірок, за наслідками яких були виявлені порушення Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» №265/95-ВР від 06.07.1995 року зі змінами, а також встановлено наступні порушення:

  • провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання, за наслідками якого складено протокол про адміністративне правопорушення та направлено до суду для розгляду справи про адміністративне правопорушення;
  • роздрібна торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами;
  • 2 випадки допущення працівників до роботи без укладення трудових договорів, оформлених наказом чи розпорядженням власника, або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;
  • не забезпечення можливості здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги).

За результатами фактичних перевірок передбачені штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 102,6 тис. грн., крім того, за допущення працівників до роботи без оформлення у встановленому законодавством порядку передбачена штрафна санкція у 10- кратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення правопорушення, за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання передбачений штраф від 17000 грн. до 34000 грн. за перше порушення та від 34000 грн. до 85000 грн.  за повторно вчинене протягом року порушення.

Матеріали перевірок направлені до відповідних органів у встановленому законодавством порядку для подальшого розгляду та прийняття відповідних рішень.