Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами проведених перевірок до бюджету нараховано податків, зборів та штрафних санкцій на 80,9 млн гривень

опубліковано 17 травня 2024 о 08:28

За січень-квітень 2024 року фахівцями управління податкового аудиту ГУ ДПС у Рівненській області проведено 488 перевірок, у тому числі: документальних  планових і позапланових – 130,  фактичних -  358. 

За результатами завершених перевірок до бюджету нараховано податків,  зборів та штрафних санкцій  на 80,9 млн гривень.

Також, у січні – квітні поточного року узгоджено результати  115 документальних планових і позапланових та 355 фактичних перевірок, за наслідками яких до бюджетів усіх рівнів нараховано та пред’явлено до погашення 78,4 млн  гривень.

Крім того, за результатами контрольно – перевірочної роботи  зменшено:

- суму ПДВ, заявлену до відшкодування з бюджету, на 2,4 млн грн;

- залишки від’ємного значення з ПДВ, які включаються до податкового кредиту наступних податкових періодів, на 4,8 млн грн;

- від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на суму 16,3 млн гривень.

До Зведеного бюджету протягом січня - квітня 2024 року за результатами контрольно-перевірочної роботи надійшло 23,1 млн гривень.

Також слід зазначити, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» передбачено скасування штрафних (фінансових) санкцій (штрафів) та пені  у разі сплати платником податків протягом 30 календарних днів з дня, наступного за днем отримання податкового повідомлення-рішення, суми податкового зобов’язання, нарахованого за результатами документальних перевірок, які відновлені або розпочаті з 1 серпня 2023 року та завершені до дня припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України. Водночас сума сплаченого податкового зобов’язання не підлягає оскарженню.

Відповідно до зазначеної норми Податкового кодексу України за 4 місяці 2024 року 29  платників податків скористались Законом України від 30 червня 2023 року  №3219-IX у частині скасування сум штрафних (фінансових) санкцій (штрафів)  та пені на загальну суму 3,7 млн гривень.