Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На забезпечення соціальних виплат Рівненщина спрямувала понад 3,3 мільярда гривень єдиного соціального внеску

опубліковано 04 вересня 2020 о 08:25

Єдиний соціальний внесок є основним джерелом наповнення фондів соціального страхування, за рахунок яких фінансуються державні соціальні програми, здійснюється виплата пенсій, матеріальної допомоги громадянам тощо.

З початку 2020року платники ЄСВ області перерахували до бюджету понад 3 мільярда 389 мільйонів гривень. У порівнянні з минулим роком бюджет додатково отримав 184,7 мільйона гривень.

Про це повідомив начальника ГУ ДПС у Рівненській області  Віталій Чуй.

 «Позитивної динаміки у надходженнях ЄСВ вдалося досягти завдяки систематичній співпраці з органами місцевого самоврядування та  роботодавцями щодо підвищення рівня оплати праці, вжиттю заходів щодо легалізації зайнятості населення. Адже своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати»,- наголосив посадовець.

Також, ГУ ДПС у Рівненській області нагадує, що з Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 25.08.2020 №822-ІХ підвищено розмір мінімальної заробітної плати з 1 вересня 2020 року до 5 тисяч гривень.

Підвищення мінімальної заробітної плати впливає на мінімальний розмір єдиного внеску.

Отже, з 1 вересня 2020 року мінімальний розмір єдиного внеску становить 1100 грн. на місяць (5000 грн.х 22%) (3300 грн. за квартал).