Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: роздрібна торгівля підакцизними товарами поповнила місцеві бюджети на 110 мільйонів гривень

опубліковано 24 листопада 2020 о 08:12

За інформацією Головного управління ДПС у Рівненській  області в січні – жовтні 2020 року надходження акцизного податку з реалізації підакцизних товарів суб‘єктами роздрібної торгівлі склали 110 мільйонів гривень.

Найбільші суми надходжень отримали місцеві бюджети м. Рівне - 62,6 млн. грн, Сарненського району - 10,4 млн. грн., Рівненського району - 6,0 млн. гривень.

За словами начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталі Чуя, успішність влади на місцях в першу чергу залежить від обсягу фінансових ресурсів, якими вона володіє для виконання державних функцій протягом бюджетного періоду. А найбільшу питому вагу у загальній масі надходжень до місцевих бюджетів займають саме податкові надходження. Тому зацікавленість в максимальній мобілізації податків та зборів до місцевих бюджетів та контроль за реалізацією підакцизних товарів  має бути і на рівні місцевих органів влади.

Звертаємо увагу громадян, що акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Зрозуміло, якщо немає чеку – не сплачено податок, не наповнюється бюджет.

Враховуючи, що фактичними платниками акцизного податку в першу чергу є громадяни, які купують підакцизні товари, податківці пропонують жителям громади контролювати сплату суб’єктами господарювання акцизного податку шляхом вимоги розрахункових документів (чеків) у продавців.