Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві громади Рівненщини отримали 71,5 мільйонів гривень плати за землю

опубліковано 18 березня 2021 о 10:09

Плата за землю є одним з вагомих джерел наповнення місцевих скарбниць Рівненської області. Так, у січні - лютому 2021 року, до місцевих бюджетів області  надійшло  71,5 млн. грн. земельного податку та орендної плати за землю. Зокрема, від юридичних осіб місцеві громади отримали 65,1 млн. грн. плати за землю, від фізичних осіб – 6,4 млн. гривень.

Найбільші суми земельного податку отримали місцеві громади міста Рівне -15,6 млн. грн., Рівненського району  – 9,7  млн. грн., міста Вараш – 6,5 млн. гривень.

Нагадуємо жителям Рівненщини, що нарахування фізичним особам сум податку проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації до 01 липня поточного року податкове повідомлення-рішення. Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

У аналогічному порядку здійснюється нарахування фізичним особам орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності та визначаються строки її сплати. 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: 

https://www.facebook.com/TaxUkraine  

 

Головне управління ДПС у Рівненській області