Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: «сплячим» ФОП списано майже 21 млн. грн. заборгованості з єдиного соціального внеску

опубліковано 25 березня 2021 о 11:41

За інформацією управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Рівненській області станом на 24.03.2021 року 1122-ом «сплячим» фізичним особам - підприємцям Рівненщини списано заборгованість з єдиного соціального внеску на загальну суму 20,9 млн. гривень. Така можливість для ФОП, які не проводили діяльність з 2017 року, була передбачена Законом України від 4 грудня 2020 року № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Одночасно податківці інформують, що на початок березня заборгованість платників краю зі сплати єдиного соціального внеску складала 154,7 млн. гривень. При цьому 98,7 млн. грн. винні приватні підприємці, а це майже 63,8 відсотків заборгованого платежу.

Фахівці податкової служби у поточному році вже сформували та направили боржникам 1686 вимог про сплату боргу (недоїмки) з єдиного внеску на суму 34,0 млн. гривень. Відповідно до бюджету вже надійшло 6,8 млн. грн. в рахунок погашення заборгованості. Податківці наголошують, що відповідно до чинного законодавства єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Зобов’язання із сплати єдиного соціального внеску виконуються першочергово та мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім зобов’язань із виплати заробітної плати.

Пам’ятайте, що саме своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист!