Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рівненщини донарахували порушникам податкового законодавства 36 мільйонів гривень

опубліковано 19 травня 2021 о 10:13

Впродовж січня – квітня поточного року фахівцями підрозділів аудиту ГУ ДПС у Рівненський області завершено 593 перевірки. Серед них - 8 планових,  349 позапланових та 236  фактичних. Про це повідомила  заступник начальника податкової служби області Зоя Хоній. За її словами, за чотири місяці цього року перевірками донараховано 36  млн. грн. узгоджених податкових зобов'язань.

Також під час проведення перевірок податкові аудитори зменшили від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на  суму  14,5 млн. грн. , що дасть  змогу уникнути несплати цього податку в наступних звітних періодах. Ще на 8,6  млн. грн.  зменшено від'ємне значення з ПДВ та упереджено заявлено до відшкодування суму ПДВ на 600 тис. гривень.

У податковому відомстві зазначають, що у першому кварталі цього року відновлено контрольно-перевірочну роботу відповідно до законодавчих змін у частині скорочення строку дії мораторію на проведення деяких видів перевірок під час карантину, в тому числі планових документальних перевірок суб’єктів господарювання – юридичних осіб.

Разом з тим, сьогодні у центрі уваги - представники бізнесу, що мають високі ризики щодо несплати податків та зборів. Тобто мова йде про перевірки в частині порушення законодавства про виробництво, використання, ліцензування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»