Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малий бізнес Рівненщини перерахував до місцевого бюджету понад 275 млн. грн. єдиного податку

опубліковано 25 травня 2021 о 11:42

Упродовж січня-квітня 2021 року платники Рівненської області, що обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували на потреби місцевих громад 275 млн. грн. єдиного податку. Про це повідомив  начальник ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй. Він наголошує, що проти минулого року загальна сума перерахованого єдиного податку зросла на 14,5 відсотка. Відтак, за рахунок приросту цього податку, місцеві громади отримали коштів на 35,4 млн. грн.  більше, ніж за чотири місяці минулого року.

У розрізі платників єдиного податку, як завжди, попереду фізичні особи. За звітний період вони перерахували близько 77% від загальної суми або понад 211,4   млн. грн., юридичні особи-спрощенці сплатили 38,9 млн. грн., решта суми надійшла від платників єдиного податку  4 групи (25,9 мільйонів гривень).

Віталій Чуй зазначив, що  єдиний податок зараховується до місцевих бюджетів, а  отже платники, які його сплачують, спрямовують кошти на розвиток свого регіону, забезпечуючи цим вчасне фінансування органами місцевого самоврядування регіональних програм та виконання зобов’язань місцевої влади перед своїми мешканцями.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»