Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Cарненські власники нерухомості сплатили понад 7 мільйонів гривень податку

опубліковано 29 грудня 2021 о 14:23

Власники об’єктів нерухомості на території Сарненщини за підсумками одинадцяти місяців 2021 року сплатили до місцевих бюджетів 7048,3  тисячі  гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Сума залученого громадами податку на нерухомість на 1,3 мільйони гривень перевищує минулорічні показники.   

Податківці Сарненської ДПІ нагадують, що до 1 липня фахівцями податкової служби були зформовані і надіслані податкові повідомлення-рішення про нараховану суму податку на нерухомість громадянам. Кожен власник нерухомості має право провести звірку з органами ДПС щодо нарахованої суми податку та відображення у базах даних інформації про належне майно. Таку звірку можна здійснити в Центрі обслуговування платників.

Фахівці Сарненської ДПІ інформують, що якщо ж власник придбав нерухоме майно за доходи, з яких не повною мірою сплачував податки, то саме зараз він має законні підстави легалізувати набуті активи. 

Скористатися правом на податкову амністію можна до 1 вересня 2022 року. Для цього потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»