Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До бюджету м. Рівне спрямовано 18 млн гривень податку на майно

опубліковано 03 квітня 2024 о 12:07

За підсумками першого кварталу 2024 року до бюджету м. Рівне сплачено 18 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 21,3 відсотка більше проти аналогічного періоду 2023 року.

Основна сума сплаченого платежу припадає на власників нерухомості – юридичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальної громади 12,3 млн гривень податку на нерухоме майно, що на 1,4 млн гривень більше, ніж у січні-березні 2023 року.

Відповідно фізичні особи перерахували за нерухомість 5,7 млн гривень цього платежу. Така сума на 1,8 млн гривень більша проти надходжень від громадян за аналогічний період минулого року.   

Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож цей платіж є одним із бюджетоформуючих для громад.

Ставку податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через  Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрі обслуговування платників м. Рівне.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»