Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Україні запустили портал «Війна і санкції», аби запровадити санкції до якомога більшої кількості співучасників війни РФ проти України

опубліковано 05 квітня 2022 о 11:15

Запрацював портал «Війна й санкції», який дозволяє переглянути перелік осіб, на яких уже було накладено санкції з початку повномасштабної війни РФ проти України, а також ознайомитися із кандидатами на потрапляння до санкційних списків.

Портал доступний трьома мовами (українською, англійською та російською) за посиланням: https://sanctions.nazk.gov.ua/

Головна мета порталу — поінформувати іноземні уряди та громадян про вже запроваджені санкції, залучити громадськість до глобальної кампанії із розширення санкційних списків щодо осіб, які підтримують війну, зокрема фінансово та інформаційно. Це дозволить забезпечити максимальний економічний тиск на співорганізаторів війни та наблизити перемогу України. 

Завдяки сайту кожен може закликати до накладення санкцій на осіб, які цього заслуговують. Для цього оберіть будь-яку особу зі списку за посиланням та натисність на логотип соцмережі на ваш вибір.

Зараз як ніколи, ваш репост або заклик може вплинути на світову спільноту.

Яка інформація доступна на сайті?

На сьогодні на сайті доступні дані про:

  • осіб, на яких було накладено санкції після 22.02.2022 року у зв’язку з початком повномасштабної агресії РФ;
  • осіб, на яких було запропоновано накласти санкції.

Також завдяки порталу можна переглянути, які країни наразі не наклали санкції на конкретну особу, не зважаючи на те, що вона вже є під санкціями в інших юрисдикціях. Це допоможе швидше мотивувати країни до посилення санкцій. 

Найближчим часом на порталі також з’явиться така інформація:

  • юридичні особи, на на які було накладено санкції;
  • інформація про всіх осіб, на яких наклали санкції через війну РФ проти України з 2014 року;
  • дані про активи осіб, причетних до військової агресії Росії.

На сайті ви також можете перейти на Портал викривачів активів та повідомити про активи осіб, причетних до війни РФ проти України. Це допоможе заморозити та вилучити такі активи на відбудову України.

Портал створено Національним агентством із питань запобігання корупції та Міністерством закордонних справ України.

З початку війни НАЗК повністю переформатувало свою роботу з метою наближення перемоги України. Оскільки НАЗК має потужну команду з понад 200 аналітиків, їх було долучено до збору та обробки даних, необхідних для формування пропозицій до санкційних списків. Більше про проекти НАЗК на час війни читайте за посиланням.