Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Змінено підхід до відбору та перевірок декларацій

опубліковано 26 грудня 2023 о 11:03

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Рівненській області інформує, що Національне агентство з питань запобігання та виявлення корупції (далі – Національне агентство) змінює підхід до відбору та перевірок декларацій.

3 жовтня 2023 року відновлено обов’язкове декларування та повноваження Національного агентства їх перевіряти. Терміни подання декларацій за три роки (2021-2023) наклалися в часі так, що до кінця першого кварталу 2024 року до Реєстру декларацій буде подано близько 2,5 млн декларацій.

Задача Національного агентства – сконцентрувати увагу на тих деклараціях, які містять ознаки незаконного збагачення, необґрунтованих активів тощо. Саме тому команда Національного агентства розробила та впроваджує кардинально новий підхід до відбору декларацій для перевірки та самих перевірок.

Він дозволить перевірити максимальну кількість поданих декларацій, оптимізувати процес проведення перевірок та підвищити ефективність проведених повних перевірок декларацій.