Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості декларування знищеного майна

опубліковано 07 березня 2024 о 10:33

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Рівненській області інформує про особливості декларування знищеного майна.

Через військову агресію багато українців, в тому числі й посадовців, втратили свої квартири, будинки, автомобілі та інше майно. Разом з тим у декларантів виникає логічне запитання – чи потрібно знищене майно відображати у своїх деклараціях?

Якщо ваш будинок зруйновано, то дані про такий об’єкт підлягають відображенню у розділі 3 «Об’кти нерухомості» декларації до моменту виключення відомостей про нього із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Аналогічний підхід застосовується й до транспортних засобів, відомості про які необхідно відображати у розділі 6 «Цінне рухоме майно – транспортні засоби» декларації до зняття цього знищеного транспортного засобу з обліку.

Якщо транспортний засіб був знищений чи залишився на окупованій території або пошкоджений і не придатний до подальшого використання, власник авто може звернутися до найближчого сервісного центру МВС і замовити послугу вибракування транспортного засобу, після чого транспортний засіб буде знято з обліку.