Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційна довідка щодо розгляду запитів на публічну інформацію Головного управління ДПС у Рівненській області станом на 01.07.2022

опубліковано 01 липня 2022 о 12:15

З метою забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, надання інформації за запитами відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон № 2939) Головним управлінням ДПС у Рівненській області забезпечено розгляд документів з проханням надати публічну інформацію із посиланням на Закон, які надійшли поштою, електронною поштою.

Так, станом на 01.07.2022 до Головного управління ДПС у Рівненській області поштою, електронною поштою надійшло 45 таких документів, за результатами розгляду яких надано 43 відповіді електронною поштою або поштою відповідно до вимог чинного законодавства України. Термін надання відповіді не наступив по 2 запитах.

З початку року до Головного управління ДПС у Рівненській області за категоріями запитувачів відповідно до Закону №2939 надійшло запитів (мал. 1):

- від фізичних осіб – 31 (або 68,9 %);

- від юридичних осіб – 13 (або 28,9 %);

- від громадських організацій – 1 (або 2,2 %).

 

Малюнок 1. Запити, що надійшли з початку 2022 року

 

Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати інформацію щодо:

- надання копій документів;

- надання інформації по сплаті податків;

- надання реквізитів рахунків для сплати податків;

- розміру сплаченого єдиного соціального внеску;

- надання інформації, що стосуються контрагентів суб’єкта господарювання;

- критеріїв ризиковості платника податків.

 

За результатами розгляду задоволено 33 запити (76,7 % від загальної кількості розглянутих запитів), відповідно до статті 22 Закону №2939 відмовлено в задоволенні 10 запитів (23,3 % від загальної кількості розглянутих документів).