Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протокол № 1 засідання Ініціативної групи з формування складу Громадської ради при ГУ ДПС у Рівненській області

опубліковано 24 грудня 2021 о 13:37

Дата та час проведення: 23 грудня 2021 року,  14 год. 00 хв.

Місце проведення: м. Рівне, вул. Відінська, 12

Присутні:

представники інститутів громадянського суспільства: САДОВА Лариса Михайлівна - директор виконавчої дирекції Рівненського Територіального відділення «Асоціація платників податків України», ВОЗНЮК Ростислав Стахович - голова Рівненської обласної профспілки Всеукраїнської федерації профспілок «Наше право», РОЖКО Марія Аркадіївна - заступник голови Федерації профспілок Рівненської області,

представники ГУ ДПС у Рівненській області: КИСЕЛЬОВА Світлана Юріївна - начальник організаційно-розпорядчого управління, ВОРОБЙОВА Ольга Володимирівна - головний державний інспектор юридичного відділу, МАТВІЙЧУК Ірина Миколаївна – начальник відділу інформаційної взаємодії.

 

Порядок денний:

1. Обрання голови Ініціативної групи.

2. Обрання секретаря Ініціативної групи.

3. Визначення основних аспектів формування Громадської ради при ГУ ДПС у Рівненській області (спосіб, кількісний склад).

4. Обговорення орієнтовної дати, часу та місця проведення Установчих зборів для формування Громадської ради при ГУ ДПС у Рівненській області.

5. Обговорення та схвалення:

 – змісту повідомлення інститутам громадянського суспільства про спосіб формування складу Громадської ради при ГУ ДПС у Рівненській області та її кількісний склад;

 – формату заяв та додатків до неї від інститутів громадянського суспільства.

6. Обговорення та схвалення порядку подання документів інститутами громадянського суспільства.

7.  Різне.

 

Кворум є.

 

СЛУХАЛИ:

Матвійчук І.М., яка привітала присутніх та повідомила, що відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» (далі – Постанова № 996) наказом ГУ ДПС в області від 22.12.2021 № 451 утворено Ініціативну групу з формування складу Громадської ради при ГУ ДПС у Рівненській області (далі – Ініціативна група) та затверджено її  склад (з урахуванням пропозицій громадськості). Зазначила, що разом з повідомленням про засідання всім членам Ініціативної групи направлялися проєкти документів, підготовлені для обговорення під час першого засідання Ініціативної групи. Запросила учасників засідання представитися. Запропонувала присутнім проголосувати за порядок денний засідання.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 6; „проти” – 0; „утрималися” – 0

 

ВИРІШИЛИ:

Затвердити Порядок денний першого засідання Ініціативної групи з формування складу Громадської ради при ГУ ДПС у Рівненській області.

 

З питань 1 Порядку денного

 

СЛУХАЛИ:

Матвійчук І.М., яка запропонувала надати пропозиції щодо кандидатури голови Ініціативної групи.

Рожко М.А., яка запропонував кандидатуру Садову Л.М..

 

ГОЛОСУВАЛИ:

за кандидатуру Садової Л.М.: „за” – 6; „проти” – 0; „утрималися” – 0

 

ВИРІШИЛИ:

Обрати головою Ініціативної групи Садову Л.М.

 

З питання 2 Порядку денного

 

СЛУХАЛИ:

Матвійчук І.М., яка запропонувала надати пропозиції щодо кандидатури секретаря Ініціативної групи.

Садову Л.М., Рожко М.А., які запропонували обрати секретарем Ініціативної групи Матвійчук І.М.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 6; „проти” – 0; „утрималися” – 0

 

ВИРІШИЛИ:

Обрати секретарем Ініціативної групи Матвійчук І.М.

 

З питання 3 Порядку денного

 

СЛУХАЛИ:

Матвійчук І.М., яка повідомила, що відповідно до Постанови № 996 склад громадської ради можна формувати під час установчих зборів шляхом рейтингового голосування або електронним голосуванням.

Учасники засідання обговорили переваги та можливості формування складу Громадської ради.

Садова Л.М. поставила на голосування питання формування складу Громадської ради при ГУ ДПС в області шляхом рейтингового голосування на Установчих зборах.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 6; „проти” – 0; „утрималися” – 0

 

ВИРІШИЛИ:

Формувати склад Громадської ради при ГУ ДПС шляхом рейтингового голосування на Установчих зборах.

 

СЛУХАЛИ:

Садову Л.М., яка зазначила, що відповідно до Постанови № 996 кількісний склад громадської ради визначається Ініціативною групою та не може становити більш ніж 35 осіб. Запропонувала учасникам засідання надати пропозиції з окресленого питання.

Учасники засідання обговорили питання кількісного складу громадської ради та ефективність її роботи, а також можливу кількість заяв, які подадуть інститути громадянського суспільства.

Вознюка Р., який запропонував розглянути можливість визначити кількісний склад не більше 35 осіб.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

за кількісний склад Громадської ради при ГУ ДПС у Рівненській області –  35 осіб:

 „за” – 6; „проти” – 0; „утрималися” – 0;

 

ВИРІШИЛИ:

Визначити кількісний склад Громадської ради при ДПС – 35 осіб.

 

З питання 4 Порядку денного

 

СЛУХАЛИ:

Садову Л.М., яка запропонувала провести Установчі збори  16.02.2022 року орієнтовно об 11 год. 00 хв. та обрати для проведення заходу приміщення ГУ ДПС у Рівненській області, розташоване за адресою: м.Рівне, вул. Відінська 12.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

 „за” – 6; „проти” – 0; „утрималися” – 0

 

ВИРІШИЛИ:

Визначити орієнтовну дату, час та місце проведення Установчих зборів для формування складу Громадської ради 16.02.2022 об 11 год. 00 хв. та обрати для проведення заходу приміщення ГУ ДПС у Рівненській області, розташоване за адресою: м.Рівне, вул. Відінська 12, Малий зал.

 

З питання 5 Порядку денного

 

СЛУХАЛИ:

Матвійчук І.М., яка зазначила, що оскільки прийом документів від ІГС завершується за тридцять календарних днів до дати проведення установчих зборів, кінцевою датою подання документів визначити 17.01.2022.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

 „за” – 6; „проти” – 0; „утрималися” – 0

 

ВИРІШИЛИ:

Визначити кінцевою датою подання ІГС документів – 17.01.2022.

 

СЛУХАЛИ:

Садову Л.М., яка запропонувала учасникам засідання узгодити перелік документів, які необхідно подати інститутам громадянського суспільства для участі в установчих зборах, та формат заяви і додатків до неї.

Матвійчук І.М., яка запропонувала затвердити шляхом голосування з подальшим їх розміщенням на офіційному вебпорталі ДПС: текст повідомлення про спосіб формування складу Громадської ради при ДПС та її кількісний склад, що додається; зразки (рекомендований формат) заяви та додатків до неї, що додаються.

 

ГОЛОСУВАЛИ: «за» – 6; «проти» – 0; «утрималися» – 0

 

 ВИРІШИЛИ:

1. Затвердити текст повідомлення інститутам громадянського суспільства про спосіб формування складу Громадської ради при ДПС та її кількісний склад, з остаточною датою надання ІГС заяв – 17.01.2022 (включно), та розмістити його на офіційному субсайті територіальних органів ДПС у Рівненській області.

2. Затвердити зразки заяв та додатків до неї, які мають подавати інститути громадянського суспільства для участі в установчих зборах для формування складу Громадської ради при ГУ ДПС у Рівненській області, та розмістити документи на офіційному субсайті територіальних органів ДПС у Рівненській області.

 

З питання 6 Порядку денного

 

СЛУХАЛИ:

Матвійчук І.М., яка зазначила, що питання порядку подання документів інститутами громадянського суспільства вже розглянуто при обговоренні тексту повідомлення про спосіб формування складу Громадської ради при ГУ ДПС та її кількісний склад. При цьому, враховуючи Порядок денний цього засідання, запропонувала окремо схвалити шляхом голосування порядок подання документів інститутами громадянського суспільства.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 6; „проти” – 0; „утрималися” – 0

 

ВИРІШИЛИ:

Схвалити порядок подання документів інститутами громадянського суспільства, а саме документи на паперових носіях необхідно надсилати засобами поштового зв’язку або подавати через скриньку для кореспонденції ДПС до 17.01.2022  (включно) за адресою: м.Рівне, вул.. Відінська,12, ГУ ДПС у Рівненській області, Ініціативній групі з формування складу Громадської ради при ГУ ДПС у Рівненській області, та їх електронні копії (скановані в форматі PDF) необхідно надсилати на електронну адресу: rv.zmi@tax.gov.ua.

 

З питання 7 Порядку денного

 

СЛУХАЛИ:

Вознюка Р.С., який запропонував голові та секретарю Ініціативної групи дату проведення другого засідання Ініціативної групи узгодити у робочому порядку.

Матвійчук І.М., яка запропонувала орієнтовну дату проведення другого засідання Ініціативної групи після кінцевої дати прийняття документів від ІГС.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

„за” – 6; „проти” – 0; „утрималися” – 0.

 

ВИРІШИЛИ:

Узгодити дату чергового засідання Ініціативної групи у робочому порядку.

 

СЛУХАЛИ:

Садову Л.М., яка підбила підсумки та закрила засідання.

 

 

 

 

Голова Ініціативної групи                                     Лариса САДОВА                                           

 

Секретар Ініціативної групи                                  Ірина МАТВІЙЧУК