Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулося чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Рівненській області

опубліковано 21 червня 2023 о 08:52

Громадська рада при Головному управлінні ДПС у Рівненській області продовжує свою роботу. Зокрема учора пройшло чергове засідання одночасно в он-лайн і офлайн форматах, під час якого було обговорено питання, що наразі турбують бізнес, новації податкового законодавства та актуальні питання взаємодії платників з податковою службою.

Відкриваючи засідання, голова Громадської ради Богдан Гапяк зазначив, що Громадська рада при ГУ ДПС в області налаштована на ефективну співпрацю з податковою службою та вітає конкретні кроки з посилення комунікації між платниками податків і Головним управлінням, адже лише спільними  зусиллями можна протистояти агресору та підтримувати економічний фронт.

Богдан Гапяк акцентував, що саме завдяки зацікавленості та ефективній взаємодії з боку державного органу, Громадської ради та ТВ АППУ у важкий воєнний час вдалось провести обговорення проектів важливих для бізнесу рішень та врахувати громадську думку при прийнятті законопроектів з питань податкового законодавства.

В.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко у вітальному слові до учасників засідання висловив подяку бізнесу Рівненщини за вчасну сплату податкових зобов’язань та наголосив, що, не зважаючи на труднощі воєнного часу, в області фіксується ріст показників сплати податків до бюджетів усіх рівнів.

В ході заходу було розглянуто нагальні податкові питання. Про необхідність декларування доходів громадян, застосування реєстраторів розрахункових операцій, сплати майнових податків. Також приділили значну увагу питанню наповнення бюджетів територіальних громад, легалізації найманих працівників та дотримання роботодавцями законодавства про працю.

Як зазначила заступник начальника ГУ ДПС в області Зоя Хоній, виплата тіньової заробітної плати підприємствами призводить не лише до зменшення надходжень до бюджету, а й збільшує соціальну напругу. «І хоча  в умовах сьогодення роботодавцям подекуди за певних обставин непросто виконувати свої зобов’язання перед працівниками, однак, це реальна необхідність. І податкова служба, спільно з іншими органами влади, готова сприяти розв’язанню нагальних питань платників у цьому напрямку», - зауважила посадовець.

Обговорення усіх питань відбулось у форматі конструктивного діалогу.

Серед інших, були розглянуті питання співпраці Громадської ради та ТВ АППУ в області, зокрема  організаційні питання щодо проведення Рейтингу «Сумлінні платники податків – 2022», удосконалення процедури реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних,  роботи Комунікаційної платформи, електронної взаємодії платників з податковою службою, цифровізації податкових послуг та ряд інших.