Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулось чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Рівненській області

опубліковано 29 березня 2024 о 15:16

Цього тижня відбулося чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Рівненській області одночасно в онлайн та офлайн форматах.

У заході прийняв участь в.о начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко.

Керівник податкової служби  Рівненщини ознайомив учасників засідання з підсумками роботи податківців за 2023 рік та станом податкових надходжень у січні-лютому 2024 року. Зокрема зазначив, що за два місяці платники області сплатили до бюджетів всіх рівнів 2,7 мільярда гривень податкових платежів. Забезпечено приріст порівняно з відповідним періодом минулого року, який склав 122,7 млн гривень. Доходи  місцевих бюджетів за січень-лютий склали 1,4 млрд гривень (+348 млн грн  до двох місяців 2023 року).

Андрій Троцко  подякував платникам за патріотичну позицію щодо сплати податків.

Також присутнім було презентовано основні аспекти Національної стратегії доходів на 2024–2030 роки, як ключового елементу для зміцнення економіки та фінансової системи в Україні, в частині положень щодо реформи податкової сфери.

Учасники  засідання обговорили актуальні питання щодо податку на прибуток, ПДВ, рентних платежів, хід кампанії декларування доходів фізичних осіб,  актуальні питання оподаткування доходів найманих працівників та сплати єдиного внеску,  сплати майнових податків та негативні наслідки  податкової заборгованості, зокрема до місцевих бюджетів.

Також піднімалось питання переваг електронної взаємодії платників податків з органами ДПС. Присутнім продемонстрували зручність використання мобільного застосунку «Моя податкова».

Окремо на розгляд Громадської ради було винесено питання співпраці з Територіальним відділенням АППУ в області, зокрема щодо проведення регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу «Сумлінні платники податків».

 

Більше фото у фотогалереї: https://rv.tax.gov.ua/media-ark/fotogalereya/zustrichi-z-gromadskistyu/10900.html