Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця щодо забезпечення надходжень до бюджету

опубліковано 11 березня 2024 о 16:48

Нещодавно начальник Радивилівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Людмила Федун провела робочу зустріч з головою Козинської ОТГ Іваном Школярем з питань надходження податкових платежів до місцевого бюджету, погашення податкового боргу платниками податків та виявлення додаткових резервів для наповнення бюджету громади.

Під час зустрічі особливу увагу було приділено питанню забезпечення погашення податкового боргу до місцевого бюджету, в тому числі погашення заборгованості, яка виникла в попередніх періодах. Обговорено питання своєчасності та повноти сплати податків та зборів з метою недопущення застосування заходів стягнення податкового боргу та своєчасного наповнення бюджету  громади.

Людмила Федун проаналізувала стан фактичних надходжень земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного податку та ПДФО (паї).

Також не оминула   питання приведення у відповідність облікових даних платників плати за землю, повного обліку земельних ділянок та землекористувачів, особливо тих, які обробляють свої земельні частки самостійно.

Під час спілкування начальник ДПІ розповіла про хід кампанії декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року, в рамках якої жителі громади, які мають сільськогосподарську техніку для надання послуг з обробітку землі та отримують від її використання доходи, або ж надають майно в оренду, мають задекларувати такі доходи шляхом подання до податкової служби декларації про майновий стан і доходи в строк до 1 травня поточного року. Адже результатом такого декларування буде залучення додаткових джерел доходів, що дуже важливо для наповнення місцевого бюджету громади.

Посадовці домовилися активізувати співпрацю у напрямку скорочення наявної податкової заборгованості з місцевих податків та зборів, як додаткового резерву наповнення бюджету. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»