Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Зарічненщині триває співпраця з органами місцевого самоврядування

опубліковано 13 березня 2024 о 15:40

Днями в.о. начальника Зарічненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  Микола Мельникович проведено робочу зустріч з головою Зарічнянської ОТГ Богданом Квачуком з питань погашення податкового боргу платниками податків, резервів надходжень до бюджету громади та подальшої співпраці у питаннях наповнення місцевої казни.

Під час заходу посадовці обговорили проблемні питання щодо сплати земельного податку, орендної плати, мінімального податкового зобов’язання, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного внеску тощо.

Податківець відмітив, що сумлінне виконання податкових зобов’язань платниками громади дуже важливе, адже вчасно сплачені податки – це економічна підтримка як громади, так і  держави в цілому. Тому необхідно зосередити роботу над скороченням податкових боргів платників податків, наявність яких негативно впливає, насамперед, на фінансові можливості ОТГ.

Під час спілкування йшлося також про хід кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року. Микола Мельникович нагадав про випадки  обов’язкового подання декларації про майновий стан і доходи   платниками податків. Також звернув увагу на переваги використання електронних сервісів ДПС, які доступні на сьогодні для суб’єктів господарювання та громадян.

По завершенню заходу учасники дійшли згоди, що лише відкрита співпраця органів ДПС та місцевого самоврядування дає можливості для ефективного виконання місцевих бюджетів, виявлення та забезпечення додаткових джерел надходжень задля вирішення проблемних питань громади.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»