Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податки – з перших вуст

опубліковано 19 березня 2024 о 09:21

Історія  виникнення податків, їх теоретичні основи, системи оподаткування, передбачені Податковим кодексом України,  відповідальність за порушення податкового законодавства – про це студентам ІІ курсу спеціальності «Облік і оподаткування» Рівненського  фахового коледжу технологій розповіли під час лекції, проведеної фахівцями Головного управління ДПС у Рівненській області.

Особливу увагу було приділено питанням державної реєстрації підприємницької діяльності, легалізації доходів, необхідності ведення діяльності у правовому полі.

Від податківців студенти дізналися про відмінності між державними та місцевими податками, основні випадки подання декларацій про майновий стан і доходи, про необхідність проведення розрахункових операцій через належним чином зареєстровані реєстратори розрахункових операцій, важливість отримання споживачами касового чеку та відповідальність за недотримання вимог законодавства у сфері готівкових розрахунків.

Також молодь ознайомили з електронними сервісами податкової служби, які спрощують взаємодію платників з ДПС, та інформаційними джерелами, зокрема вебпорталом та офіційними сторінками у соціальних мережах.

Традиційно, для закріплення отриманих знань, студентам було запропоновано розгадати податкові кросворди та ребуси. Приємно, що здобувачі освіти виявили зацікавленість щодо такої складної тематики, дискутували та задавали питання щодо оподаткування.

На завершення зустрічі студенти висловили вдячність за проведений захід.