Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про важливі аспекти нарахування і сплати земельного податку - під час зустрічі в Рівненській ОДА

опубліковано 22 березня 2024 о 15:21

Цього тижня про роль майнових податків у наповненні місцевих бюджетів тергромад говорили під час зустрічі  в Рівненській ОДА. Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області проінформували присутніх  про порядок нарахування та сплати майнових податків, акцентувавши, що ці платежі посідають третє місце у структурі надходжень до місцевих бюджетів, поступаючись лише податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку. Тож важливість повноти сплати мешканцями громад та суб’єктами господарювання майнових платежів очевидна.

Значну увагу учасники зустрічі приділили питанням надходження земельного податку та орендної плати. Як зазначив в.о. заступника начальника ГУ ДПС в області Іван Гілета, фінансова спроможність громад напряму залежить від економічного аналізу земельних ресурсів та ревізії ефективності їх використання бізнес-структурами з максимальним зиском для громад. Лише за свідомої громадянської позиції платників щодо сплати податків територіальні громади зможуть вирішувати першочергові завдання соціально-економічної сфери, а також підтримувати ЗСУ.

Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю для оперативного вирішення питань щодо резервів у надходженнях до місцевих бюджетів.