Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про погашення податкового боргу говорили на засіданні виконкому Корецької міської ради

опубліковано 26 березня 2024 о 14:37

Начальник Корецької ДПІ Головного управління ДПС у Рівнеській області Ірина Крупич прийняла участь у засіданні виконкому Корецької міської ради, який відбувся під головуванням міського голови Людмили Дмитрук за участі старост старостинських округів Корецької ТГ.

Під час засідання присутні розглянули та обговорили питання погашення податкової заборгованості по по майновий податках та з мінімального податкового зобов'язання.

Зокрема, Ірина Крупич проінформувала про стан погашення заборгованості перед місцевим бюджетом, а також про найбільших боржників по сплаті податків і зборів, та наголосила на необхідності перегляду заключених договорів по орендній платі за землю по платниках, які мають заборгованість. Також звернулась з проханням до старост старостинських округів, маючи необхідну інформацію по кожному боржнику, спільними заходами долучитися до їх опрацювання, а  також  до проведення на постійній основі серед місцевих громадян, бізнесменів роз’яснювальної роботи щодо своєчасної сплати податкових зобов’язань, зокрема за майновими податками. 

Начальник ДПІ нагадала присутнім про хід кампанії декларування доходів громадян, отриманих впродовж 2023 року, яка триватиме до 1 травня 2024 року, та  звернула окремо увагу на необхідності залучення до декларування осіб, які надають послуги по обробітку земельних ділянок, та які отримували доходи від реалізації сільськогосподарської продукції.

По завершенню заходу учасники дійшли згоди, що лише відкрита співпраця органів ДПС та місцевого самоврядування дає можливості для ефективного виконання місцевих бюджетів, виявлення та забезпечення додаткових джерел надходжень задля вирішення проблемних питань громади. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».