Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання - під час робочої зустрічі у Зарічненській територіальній громаді

опубліковано 27 березня 2024 о 13:33

Нещодавно в.о. начальника Зарічненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  Микола Мельникович провів робочу зустріч із заступником голови Зарічненської ОТГ Сергієм Дракою.

Основними темами для обговорення були питання наповнення бюджету, погашення податкових боргів, декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році, та новації податкового законодавства.

В ході спілкування йшлося про забезпечення своєчасності та повноти сплати зобов’язань місцевих податків і зборів а також про залучення додаткових джерел фінансування. Податківець звернув особливу увагу на своєчасну та у повному обсязі сплату земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного внеску.

Податківець також розповів про хід деклараційної кампанії - 2024. Зупинився на категоріях громадян у яких виникає обов’язок щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи,  термінах та способах подання податкової декларації.

Микола Мельникович звернув увагу на необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також відмітив, що можуть не застосовувати касові апарати платники єдиного податку 1 групи та окремі суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості, однак за певних умов.

Разом з тим посадовці обговорили питання виявлення  додаткових резервів наповнення бюджету територіальної громади, зокрема легалізації праці та виплати заробітної плати не менше мінімальної.

Насамкінець Микола Мельникович зазначив, що належна організація взаємодії органів податкової служби та місцевого самоврядування ґрунтується на щоденній спільній роботі, ініціативі з обох сторін, комунікації та активному інформаційному забезпеченні задля посилення податкової спроможності громад. 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»