Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільні заходи задля наповнення місцевих бюджетів проводять дубенські податківці та представники громад

опубліковано 07 червня 2024 о 09:14

Cпільні методи роботи, спрямовані на виявлення неоподаткованих об’єктів нерухомості та земельних ділянок громади,  відповідності ставок по всіх місцевих податках і зборах та розмірів орендної плати, скорочення податкового боргу платниками податків громади та новації податкового законодавства обговорили  в ході робочої зустрічі головного державного інспектора Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок податкової звітності Головного управління ДПС у Рівненській області Олени Фенюк та фахівців земельного відділу Повчанської територіальної громади.

В ході зустрічі  Олена Фенюк нагадала, що наповнення місцевих бюджетів відбувається, насамперед, за рахунок податку на доходи фізичних осіб, земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Відтак, особливої актуальності набирає питання проведення належної інвентаризації об’єктів нерухомості та земельних ділянок громади.

Також було  досягнуто домовленостей щодо обміну інформацією між установами, що дасть можливість розширити базу оподаткування та, як наслідок, забезпечить належні надходження до бюджету як громади, так і держави.

Під час заходу проведено звірку щодо діючих договорів оренди на землю та переліків громадян, які надають земельні ділянки (паї) в оренду, щодо наявності земельних ділянок у громадян. Крім того, проаналізовано платників, які відповідно до законодавства мають право на пільгу зі сплати земельного податку.

Під час спілкування також обговорили питання сплати мінімального податкового зобов’язання громадянами.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX