Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці взяли участь у робочій нараді Острозької міської ради

опубліковано 10 червня 2024 о 14:39

Днями відбулась робоча нарада в Острозькій ОТГ за участі першого заступника голови ТГ Михайла Кирийчука, заступника голови з економічних питань Ольги Логвін, начальника фінансового управління Інни Кокошко, працівників відділів економіки та землекористування, а також начальника Острозької ДПІ В’ячеслава Штейбарта.

Учасники заходу обговорили важливість своєчасної та в повному обсязі сплати майнових податків задля наповнення місцевої скарбниці. Зокрема, говорили про особливості нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, земельного податку та податку на нерухоме майно, а також обговорили питання щодо направлення громадянам податкових повідомлень – рішень по нарахованих майнових податках та МПЗ.

В’ячеслав Штейбарт докладно поінформував про особливості нарахування в 2024 році податку на нерухоме майно, земельного податку, орендної плати з фізичних осіб та мінімального податкового зобов’язання. Посадовець наголосив, що лише за умови своєчасного отримання інформації від органів місцевої влади про зміни об’єктів і суб’єктів оподаткування та своєчасної реєстрації договорів оренди місцевий бюджет отримає належні надходження.  

Начальник ДПІ проінформував про стан погашення заборгованості перед місцевим бюджетом, а також про найбільших боржників по сплаті податків і зборів, Зокрема, звернув увагу на кількість боржників місцевого бюджету та важливість індивідуального інформування кожного боржника про обов’язок своєчасно сплачувати податки до бюджету. Окремо наголосив на погашенні податкового боргу в розмірі до 3060 грн, оскільки податкова вимога при такій сумі не надсилається. Тому, платники податків повинні самостійно слідкувати за своєчасністю сплати відповідних платежів до бюджетів, не накопичувати податкові борги.

Посадовець також поінформував, що перевірити стан розрахунків із бюджетом можна через електронний кабінет. Дізнатися про податкові борги також можна через мобільний застосунок «Моя податкова». 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».