Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сезон заготівлі лісової продукції обговорили у Рокитнівській ОТГ

опубліковано 13 червня 2024 о 13:17

Нещодавно в актовій залі засідань Рокитнівської ОТГ під керівництвом  голови селищної ради Григорія Таргонського відбулася робоча зустріч з суб’єктами господарювання, які займаються заготівлею лісової продукції. В роботі даного заходу також взяли участь фахівці Рокитнівської ДПІ, центру зайнятості,  місцевої поліції та старости місцевої громади. Учасники заходу обговорили актуальні питання щодо заготівлі дикорослих плодів та ягід.

Під час спілкування було відмічено, що природні ресурси є надійним джерелом надходження додаткових коштів до бюджетів усіх рівнів. Наскільки успішним з точки зору наповнення бюджетів громади буде нинішній ягідно-грибний сезон, залежить від відповідальної та скоординованої позиції органів місцевої влади  та платників податків. Дата початку заготівлі - 15 червня 2024 року.

Начальник податкової інспекції Ніна Ковалевич звернула увагу, що для комерційних структур цей бізнес досить прибутковий, тому громади повинні подбати про те, щоб отримати визначені законом податкові платежі. Лідерам громад варто ретельно вивчити ситуацію на ринку заготівлі, зокрема минулорічні надходження.

В процесі спілкування були визначені основні вимоги до заготівельників, зокрема щодо офіційної реєстрації суб’єктами господарювання, оформлення трудових відносин з найманими працівниками та наявності діючого лісового квитка.  Водночас було наголошено, що уповноважені органи будуть складати протоколи на тих, хто порушує порядок та механізм заготівлі.

Ніна Ковалевич детально розповіла про порядок оподаткування при заготівлі лісової дикорослої продукції та запевнила, що фахівці Рокитнівської ДПІ завжди допоможуть платникам податків фаховими консультаціями з питань легалізації  використання лісових ресурсів.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»