Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання комісії з питань дотримання законодавства з оплати праці

опубліковано 19 червня 2024 о 15:02

Начальник Корецької ДПІ Головного управління ДПС у Рівнеській області  Ірина Крупич нещодавно взяла участь в засіданні робочої групи з питань дотримання  законодавства із виплати заробітної плати, що відбулась в Корецькій міській раді. 

Керівник податкової інспекції проінформувала присутніх про вимоги чинного законодавства щодо виплати заробітної плати, зокрема щодо заборони виплати заробітної плати в розмірі нижче встановленого мінімуму. Вона наголосила, що легалізація трудових відносин і заробітної плати, ліквідація прихованої зайнятості – є одним з ключових напрямків роботи усіх державних органів, і вирішувати цю проблему треба спільними зусиллями – як державі, так і самим працівникам. Адже трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні, допомогу у разі нещасного випадку на роботі, пільги, якщо є малолітні діти. Всього цього позбавлені незадекларовані працівники. Для роботодавця порушення трудового законодавства тягне за собою значні фінансові санкції.

Посадовець наголосила, що рівень надходження податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску напряму залежить від рівня нарахованої заробітної плати. 

У ході засідання відбулося заслуховування суб’єктів підприємницької діяльності з метою з’ясування причин виплати заробітної плати на рівні нижче мінімального та розглянуто шляхи підняття рівня заробітної плати та своєчасності її виплати.

Крім того, Ірина Крупич нагадала про порядок застосування РРО/ПРРО, наголосила на своєчасності сплати податкових зобов’язань,  перевагах подання звітності в електронному вигляді та використання сервісу Електронний кабінет платника. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»