Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Триває конструктивний діалог податківців з громадою

опубліковано 21 червня 2024 о 10:45

Цього тижня начальник Млинівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Олієвська провела робочу зустріч із начальником фінансового відділу Підлозцівської ТГ Олександром Колодієм з питань наповнення місцевого бюджету, а також оперативного інформування мешканців громади про наявність податкового боргу по майнових податках та з мінімального податкового зобов'язання.

Під час спілкування посадовці обговорили питання сплати майнових податків, проведення моніторингу суб'єктів підприємництва, які ведуть господарську діяльність на території громади і при цьому не зареєстровані в ЄДР, та суб'єктів підприємницької діяльності, що фактично займаються реалізацією підакцизної продукції на території громади і не сплачують акцизний податок, легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, заходи з погашення податкового боргу із сумами до 3060 грн, наявності ліцензій у представників бізнесу.

Зоя Олієвська наголосила, що для своєчасного отримання повідомлень-рішень, фізичні особи - платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів відомості про зміну особистих даних, які вносяться до облікової картки (зміна прізвища, ім’я, по батькові, нумерації будинків, перейменування вулиць) протягом місяця з дня виникнення таких змін за ф.№5ДР. Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет» або мобільним застосунком «Моя податкова».

Крім цього, посадовець звернула увагу, що всі суб'єкти господарювання - платники єдиного податку в місцях здійснення розрахункових операцій мають проводити розрахунки з використанням РРО/ПРРО чи розрахункових книжок.  Важливим є й інформування органу податкової служби про порушення порядку здійснення розрахункових операцій, так як невидача фіскального чека покупцю при продажу підакцизних товарів зумовлює несплату до місцевого бюджету акцизного податку.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX