Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про реєстрацію програмного РРО розповіли у Сарненській ДПІ

опубліковано 25 березня 2024 о 12:10

Днями начальник Сарненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  Наталія Зашко провела тренінг з питань реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) фізичними особами-підприємцями.

В ході навчання посадовець зазначила, що для того, щоб зареєструвати ПРРО, підприємцю необхідно отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (КНДЕП ІДД ДПС України видає безкоштовно). Надалі завантажити та встановити з веб-порталу ДПС програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності. ПРРО від ДПС можна інстальовувати на різні операційні системи: Windows, Android,iOS або працювати через web-версію.

Податківець також детально роз’яснила порядок подання через Електронний кабінет платника заяви для реєстрації торгової точки, ПРРО та касирів. Водночас  наголосила, що вхід в ПРРО здійснюється за допомогою ключа касира/старшого касира щодо якого суб’єкт господарювання подав Повідомлення за формою 5-ПРРО (J/F1391801) та сертифікату відкритого ключа. Ключ та сертифікат потрібно помістити в одну папку на пристрій з якого буде здійснюватись робота з ПРРО.

Разом з тим посадовець поінформувала платників про порядок  введення товарів в ПРРО та відмітила, що усі чеки фіскалізуються безпосередньо на сервері ДПС. 

Насамкінець очільниця ДПІ надала практичну допомогу щодо реєстрації програмного РРО через «Електронний кабінет» безпосередньо на пристрій платника з покроковим налаштуванням номенклатури та роботи ПРРО.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»