Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий тренінг щодо реєстрації ПРРО

опубліковано 19 липня 2024 о 10:06

Податківці Рівного  щоденно проводять практичні заняття з платниками податків, під час яких роз’яснюють як отримати адмінпослуги в електронному форматі, зареєструвати реєстратори розрахункових операцій, подати електронну звітність, навчають користуватись електронними сервісами ДПС.

Під час чергового навчання заступник начальника ДПІ у м. Рівному ГУ ДПС у Рівненській області Наталія Костюк роз’яснила суб’єктам господарювання як завантажити на смартфон безкоштовне програмне забезпечення ПРРО від ДПС та як працювати з ПРРО в режимі офлайн.

Посадовець ознайомила платників з функціоналом ПРРО та проінформувала про переваги ПРРО порівняно з апаратним касовим апаратом.

В ході навчання посадовець надала практичну допомогу щодо завантаження програмного забезпечення, необхідного для роботи з ПРРО та реєстрації ПРРО в Електронному кабінеті. А також розповіла, що реєстрація ПРРО здійснюється в електронному вигляді шляхом подання повідомлення за формою № 20-ОПП (про об’єкти оподаткування), заяви про реєстрацію за формою № 1-ПРРО та “Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО) за формою № 5-ПРРО”.

Наталія Костюк також продемонструвала як на вебпорталі ДПС знайти необхідну інформацію про застосування ПРРО, що розміщена в спеціальному банері «Програмні РРО», та пояснила як користуватись сервісом «Загальнодоступний інформаційний ресурс», де розміщено базу питань-відповідей з актуальних питань податкового законодавства, у тому числа використання РРО та ПРРО у господарській діяльності.